Batát pečený na sladko

 

Máme tu pre Vás tip na ďalšie úžasné raňajky.

O tom aké sú batáty zdravé si nemusíme hovoriť. Ak Vás omrzelo pečivo,kaše a smoothies, skúste tento na sladko plenený, pečený batát.

 

Ingrediencie na 3 porcie:

 

Ako na to?

  1. Batát umyjeme, zabalíme do alobalu a dáme piecť na 200 stupňov, cca 1 hodinu – do mäkka.  TIP: upečte si aj dva-tri kusy batátov navyše a odložte ich do chladničky. Ráno si ich len ohrejte a nemusíte piecť nové.
  2. Upečený batát rozrežeme a jemne roztlačíme vidličkou.
  3. Keď máme batát takto pripravený, prelejeme si ho jogurtom (ten môžeme podľa chuti osladiť medom).
  4. Ďalej pridáme ovocie podľa chuti – jahody, banán, jablko, čučoriedky, fantázií sa medze nekladú :).
  5. Ako parádnu bodku na konci, všetko prelejeme chrumkavým NutsUP Mandľovým maslom s kúskami mandlí.

 

Recept pre Vás pripravila @dankaveget

  • Žiadny NUTSUP v košíku :-(