Čokoládová torta? Tak to určite môžeme! A je nám jedno, či na raňajky, na večeru, po obede alebo na olovrant. A v kombinácii s našimi maslami sa jej nevieme nabažiť. Dnes vám preto prinášame recept na čokoládovú tortu, ktorú sme ozvláštnili tvarohovo-arašidovým krémom. Torta je jednoduchá a verte, že ňou potešíte každého milovníka kakaa a orieškov.
Ingrediencie:
Cesto:
Krém:
Ako túto skvelú čokoládovú tortičku upiecť?
- Ako prvé si rozpustíme maslo a čokoládu nad parou.
- Vajíčka spolu so žĺtkom a cukrom jemne vymiešame metličkou, pridáme preosiatu múku, prášok do pečiva, soľ a všetko spolu premiešame.
- Vlejeme rozpustenú čokoládu a pridáme NutsUP Mandľové maslo. Premiešame metličkou alebo mixérom. Ak je cesto príliš husté, prilejeme trošku mlieka alebo oleja tak, aby sa krásne rozlievalo.
- Cesto nalejeme do formy a pečieme v predhriatej rúre na 150°C zhruba 25 – 30 min.
- Medzitým, ako sa nám pečie cesto, môžeme si vymiešať krém. Tvaroh, arašidové maslo a med vymiešame na jemný krém. Ak nechcete používať med, nahraďte ho cukrom. Časť arašidového masla s kúskami orieškov môžete vymeniť za naše NutsUP Med & Kokosový olej, ktoré je omnoho sladšie.
- Cesto po upečení necháme chvíľu vychladnúť a potrieme krémom. Na tortu potom môžeme nastrúhať, čokoládu, oriešky alebo poukladať čerstvé sladké ovocie. Čím tortičku dozdobíte a ozvláštnite je len na vás a vašej chuti.