Čokoládová torta s arašidovo-tvarohovým krémom

Čokoládová torta? Tak to určite môžeme! A je nám jedno, či na raňajky, na večeru, po obede alebo na olovrant. A v kombinácii s našimi maslami sa jej nevieme nabažiť. Dnes vám preto prinášame recept na čokoládovú tortu, ktorú sme ozvláštnili tvarohovo-arašidovým krémom. Torta je jednoduchá a verte, že ňou potešíte každého milovníka kakaa a orieškov.

Ingrediencie:
Cesto:
150g horkej čokolády
80g masla
hrnček hladkej múky
pol hrnčeku trstinového cukru
2 PL NutsUP Mandľového masla
4 vajcia
1 žĺtok
1 ČL prášku do pečiva
štipka soli
mlieko / olej podľa potreby
Krém:
250g jemného tvarohu (nehrudkovitého)
3 – 4 PL NutsUP Crunchy
2 PL medu
kúsok horkej čokolády, oriešky alebo ovocie
Ako túto skvelú čokoládovú tortičku upiecť?
  1. Ako prvé si rozpustíme maslo a čokoládu nad parou.
  2. Vajíčka spolu so žĺtkom a cukrom jemne vymiešame metličkou, pridáme preosiatu múku, prášok do pečiva, soľ a všetko spolu premiešame.
  3. Vlejeme rozpustenú čokoládu a pridáme NutsUP Mandľové maslo. Premiešame metličkou alebo mixérom. Ak je cesto príliš husté, prilejeme trošku mlieka alebo oleja tak, aby sa krásne rozlievalo.
  4. Cesto nalejeme do formy a pečieme v predhriatej rúre na 150°C zhruba 25 – 30 min.
  5. Medzitým, ako sa nám pečie cesto, môžeme si vymiešať krém. Tvaroh, arašidové maslo a med vymiešame na jemný krém. Ak nechcete používať med, nahraďte ho cukrom. Časť arašidového masla s kúskami orieškov môžete vymeniť za naše NutsUP Med & Kokosový olej, ktoré je omnoho sladšie.
  6. Cesto po upečení necháme chvíľu vychladnúť a potrieme krémom. Na tortu potom môžeme nastrúhať, čokoládu, oriešky alebo poukladať čerstvé sladké ovocie. Čím tortičku dozdobíte a ozvláštnite je len na vás a vašej chuti.

DOBRÚ CHUŤ

  • Žiadny NUTSUP v košíku :-(