Mliečne rezy

Kto by nemiloval kinder mliečny rez? Ľahký a lahodný dezert, ktorý väčšine z nás pripomína detstvo. Jediným problémom je, že sú do neho pridávané rôzne éčka. Tie však nášmu telu viac škodia ako prospievajú. My vám preto prinášame recept na domáci mliečny rez, ktorý nepotrebuje dochucovať žiadnymi konzervantmi a aj tak chutí vynikajúco. Veď ako inak, keď je plnený naším masielkom 🙂
Cesto:
3 väčšie vajcia
3 PL trstinového cukru
1 PL kokosového oleja
5 PL polohrubej múky
3 PL kakaa
1 ČL kypriaceho prášku
Krém:
100g masla
4 PL práškového trstinového cukru
vanilkový cukor
250g jemného tvarohu
200g kyslej smotany
NutsUP Med & Kokosový olej
Cesto:
3 väčšie vajcia
3 PL trstinového cukru
1 PL kokosového oleja
5 PL polohrubej múky
3 PL kakaa
1 ČL kypriaceho prášku
Krém:
100g masla
4 PL práškového trstinového cukru
vanilkový cukor
250g jemného tvarohu
200g kyslej smotany
NutsUP Med & Kokosový olej
Ako pripraviť arašidové mliečne rezy?
1. Vajcia vyšľaháme s cukrom na jemnú hustú penu. Pridáme lyžicu kokosového oleja. Preosiate kakao s múkou a kypriacim práškom postupne pridávame do cesta a šľaháme na hladké husté cesto.
2. Pripravené cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Nezľaknite sa, vrstva cesta bude veľmi tenká. Pečieme v predhriatej rúre na 175°C asi 10 minút.
3. Kým bude korpus chladnúť, pripravíme si krém. Maslo s cukrom vyšľaháme na penu. Potom pridáme tvaroh a kyslú smotanu. Všetko spolu poriadne vyšľaháme a dosladíme podľa chuti.
4. Vychladené cesto oddelíme od papiera na pečenie a rozkrojíme na polovice. Na jednu vrstvu rovnomerne rozotrieme krém. Druhú potrieme NutsUP Med & Kokosový olej. Vrstva korpusu spojíme natretými stranami a necháme vychladnúť v chladničke minimálne 2 hodiny, najlepšie však celú noc.
5. Na záver ostáva už len nakrájať rezy na kúsky a vychutnať si ich skvelú sviežu a jemne arašidovú chuť!
DOBRÚ CHUŤ!
  • No products in the cart.