Medzi naše najobľúbenejšie recepty s arašidovým maslom nepochybne patrí aj ovsená kaša. Najčastejšie si ju dávame ako jednoduché raňajky, ktoré zasýtia a dodajú nám energiu až do obeda. Dnes sme pre vás vybrali recept s chia semiačkami a vaječným bielkom, vďaka ktorému je kaša krásne nadýchaná, jemná a vláčna.
Budeme potrebovať:
Postup je nasledovný:
- Ako prvé si do malého hrnca dáme mlieko a pomaly ho zohrejeme. Použiť môžeme klasické kravské alebo rastlinné mlieko.
- Keď mlieko začne vrieť, pridáme ovsené vločky. Množstvo mlieka a vločiek, ktoré do kaše pridáte, musíte odhadnúť sami podľa toho, koľko kaše zjete.
- Keď vločky pomaličky začínajú pučať, pridáme proteín, chia semienka a vaječné bielko. Bielko zabezpečí, že kaša pekne napučí a bude vláčna.
- Keď je kaša uvarená, zoberieme ju z ohňa a vmiešame rozpučenú polku banánu.
- Kašu potom už len dáme do misky, na vrch poukladáme nakrájaný zvyšok banánu, NutsUP Arašidové maslo a kúsky čokolády. Pre zdravšiu verziu môžete čokoládku vymeniť za oriešky alebo nastrúhanú horkú čokoládu.