Tradičné jedlá máme radi. Avšak, prerobené na zdravšiu a ľahšiu variantu. Dnes sme si vybrali tradičnú bábovku. Obyčajnú múku sme vymenili za ovsené vločky, cukor za med a sladké pudingové zálievky za vynikajúci mandľový krém. Čo všetko teda na tieto malé bábovky potrebujeme?
Cesto:
Krém:
Bábovky pripravíme nasledovne:
- Najprv si pripravíme ovsené vločky, ktoré buď rozmixujeme alebo najemno pomelieme.
- Jabĺčka si ošúpeme a nastrúhame ich. Mali by nám vyjsť zhruba 2 hrnčeky.
- Pomleté vločky vsypeme do hlbšej misky a zmiešame so všetkými ostatnými prísadami.
- Cesto poriadne premiešame a vylejem do malých vymastených formičiek. Ak takéto formičky nemáte, môžete bábovku upiecť aj v klasickej forme. Potom by ste mali použiť len tretinovú dávku. Malé bábovky sa však budú lepšie servírovať.
- Bábovky pečieme vo vopred predhriatej rúre na 150°C zhruba 50 minút.
- Kým sa bábovky pečú, pripravíme si krém. Smotanu so stužovačom vyšľaháme na šľahačku a pridáme 4 PL nášho mandľového masla. Ak chceme krém sladší, pridáme med.
- Na záver ostáva už len servírovať. Jednou variantou je, že bábovky pozdĺžne rozrežete na polovicu a krém natriete do stredu. Druhou je do stredu bábovky vsunúť nejaké sladké šťavnaté ovocie (mango alebo ananás), potrieť krémom a posypať orieškami alebo škoricou.