Ovsené bábovky s jablkami a jemným mandľovým krémom

Ovsené bábovky s jablkami a jemným mandľovým krémom

Tradičné jedlá máme radi. Avšak, prerobené na zdravšiu a ľahšiu variantu. Dnes sme si vybrali tradičnú bábovku. Obyčajnú múku sme vymenili za ovsené vločky, cukor za med a sladké pudingové zálievky za vynikajúci mandľový krém. Čo všetko teda na tieto malé bábovky potrebujeme?

Ovsené bábovky s jablkami a jemným mandľovým krémom
Cesto:
4 hrnčeky ovsených vločiek
2 väčšie jablká
4 vajcia
2 biele jogurty
4 PL medu
2 PL olivového oleja
kúsky orieškov alebo sušeného ovocia
kypriaci prášok
lyžička škorice
Krém:
smotana na šľahanie
stužovač šľahačky
Bábovky pripravíme nasledovne:
  1. Najprv si pripravíme ovsené vločky, ktoré buď rozmixujeme alebo najemno pomelieme.
  2. Jabĺčka si ošúpeme a nastrúhame ich. Mali by nám vyjsť zhruba 2 hrnčeky.
  3. Pomleté vločky vsypeme do hlbšej misky a zmiešame so všetkými ostatnými prísadami.
  4. Cesto poriadne premiešame a vylejem do malých vymastených formičiek. Ak takéto formičky nemáte, môžete bábovku upiecť aj v klasickej forme. Potom by ste mali použiť len tretinovú dávku. Malé bábovky sa však budú lepšie servírovať.
  5. Bábovky pečieme vo vopred predhriatej rúre na 150°C zhruba 50 minút.
  6. Kým sa bábovky pečú, pripravíme si krém. Smotanu so stužovačom vyšľaháme na šľahačku a pridáme 4 PL nášho mandľového masla. Ak chceme krém sladší, pridáme med.
  7. Na záver ostáva už len servírovať. Jednou variantou je, že bábovky pozdĺžne rozrežete na polovicu a krém natriete do stredu. Druhou je do stredu bábovky vsunúť nejaké sladké šťavnaté ovocie (mango alebo ananás), potrieť krémom a posypať orieškami alebo škoricou.

DOBRÚ CHUŤ

TIP: Ak ste na sladšie, pridajte do cesta viac medu alebo práškového trstinového cukru.
Bábovka sama o sebe totiž nie je veľmi sladká.
  • Žiadny NUTSUP v košíku :-(