Ryžovo – špaldové palacinky

Čo myslíte, ktorý je najobľúbenejší múčnik sveta? Medzi klasiku určite patria aj palacinky. Pochutnávali si na nich už aj obyvatelia starovekého Grécka a dnes sa tešia obľube po celom svete. Prinášame vám preto recept na zdravé palacinky, ktoré samozrejme najlepšie chutia s naším arašidovým maslom.

Budeme potrebovať:
400ml ryžového mlieka
180g špaldovej múky
2 vajíčka
štipka soli
1KL škorice
štipka sódy bikarbóny
trstinový cukor podľa chuti
3 nektarinky
maslo alebo olej na vymastenie panvice
Ako na palacinky?

1. V miske najprv rozmiešame mlieko s vajíčkami. Potom pridáme múku, soľ, škoricu a sódu bikarbónu. Pre sladšiu chuť môžeme pridať aj trošku cukru. My sme použili za polievkovú lyžicu práškového trstinového cukru.

2. Všetky suroviny spolu rozmiešame a vytvoríme cesto. Cesto najlepšie rozmiešate, ak použijete mixér. Dbajte na to, aby cesto nebolo príliš husté, inak sa nebude dobre rozlievať po panvici. Ak sa vám zdá príliš husté alebo príliš riedke, pridajte mlieko alebo naopak múku.

3. Panvičku vymastite maslom alebo troškou oleja a vylejte na ňu za naberačku cesta. Palacinku poopekajte z oboch strán. Z uvedeného množstva by ste mali urobiť 10 menších palaciniek.

4. Hotové palacinky potrite NutsUP arašidovým maslom Kakao & Stévia, na to poukladajte nakrájané nektarinky a zakrúťte.

DOBRÚ CHUŤ

TIP: Pre sladšiu chuť si nakrájané nektarinky môžete nechať trošku „rozpustiť“  na mede. Na kocky nakrájané nektarinky dajte s pár lyžicami medu na panvičku a nechajte skaramelizovať. Ovocie tak pustí šťavu a ich sladučká chuť bude vynikajúco kontrastovať s horkosťou kakaového masla.
  • No products in the cart.