Vanilkový a čokoládový hummus

 

Poďme si spolu pripraviť tento zdravý dezert.

Tento hummus na sladko Vám určite bude chutiť – cícer v ňom nie je cítiť a dá sa zjesť na viacero spôsobov.

-môžete ho použiť na palacinky /lievance

-urobiť si sladký snack s praclíkmi alebo si môžete nakrájat tortilky na malé trojuholníky a upiecť v rúre do chrumkava a namáčať

-natrieť si ho na pečivko

-nakrájať si jabĺčko a hrušku na hranolčeky a naberať si

-alebo si ho len tak vychutnať lyžičkou

Ingrediencie:

Vanilkový hummus

 

  • 200g cícer z konzervy (scediť, prepláchnuť a nechať odkvapkať) 
  • 60g NutsUP Arašidové maslo jemné  
  • použiť môžete ktorékoľvek maslo z našej ponuky
  • 60g agáve sirup alebo javorový
  • 1/2 vanilkového lusku – použijeme vyškrabanú dužinu 
  • štipka soli 
  • 4PL vody

 

Čokoládový hummus

 

  • 200g cícer z konzervy (scediť, prepláchnuť a nechať odkvapkať) 
  • 60g NutsUP Arašidové maslo jemné 
  • použiť môžete ktorékoľvek maslo z našej ponuky
  • 60g agáve alebo javorový sirup 
  • 22g kakao 
  • štipka soli 
  • 5Pl vody

Ako na to?

  1. Spojíme všetky suroviny. 
  2. V mixéri/food procesore rozmixujeme na úplne hladkú krémovú konzistenciu. Ak máte suchší cícer – pridajte trošku vody. Aby ste dosiahli krémovosť.
  3. Po vypracovaní jemného hummusu, ho môžete využiť tak, ako máte zrovna chuť, využite tipy z nášho receptu. 
  4. Prajeme Vám dobrú chuť, veríme, že Vám bude hummus chutiť.

 

Za recept ďakujeme Danke Kochanovej – DankaVeget

  • Žiadny NUTSUP v košíku :-(