Poďme si spolu pripraviť tento zdravý dezert.
Tento hummus na sladko Vám určite bude chutiť – cícer v ňom nie je cítiť a dá sa zjesť na viacero spôsobov.
-môžete ho použiť na palacinky /lievance
-urobiť si sladký snack s praclíkmi alebo si môžete nakrájat tortilky na malé trojuholníky a upiecť v rúre do chrumkava a namáčať
-natrieť si ho na pečivko
-nakrájať si jabĺčko a hrušku na hranolčeky a naberať si
-alebo si ho len tak vychutnať lyžičkou
Ingrediencie:
Vanilkový hummus
- 200g cícer z konzervy (scediť, prepláchnuť a nechať odkvapkať)
- 60g NutsUP Arašidové maslo jemné
- použiť môžete ktorékoľvek maslo z našej ponuky
- 60g agáve sirup alebo javorový
- 1/2 vanilkového lusku – použijeme vyškrabanú dužinu
- štipka soli
- 4PL vody
Čokoládový hummus
- 200g cícer z konzervy (scediť, prepláchnuť a nechať odkvapkať)
- 60g NutsUP Arašidové maslo jemné
- použiť môžete ktorékoľvek maslo z našej ponuky
- 60g agáve alebo javorový sirup
- 22g kakao
- štipka soli
- 5Pl vody
Ako na to?
- Spojíme všetky suroviny.
- V mixéri/food procesore rozmixujeme na úplne hladkú krémovú konzistenciu. Ak máte suchší cícer – pridajte trošku vody. Aby ste dosiahli krémovosť.
- Po vypracovaní jemného hummusu, ho môžete využiť tak, ako máte zrovna chuť, využite tipy z nášho receptu.
- Prajeme Vám dobrú chuť, veríme, že Vám bude hummus chutiť.
Za recept ďakujeme Danke Kochanovej – DankaVeget