Chlebík s maslom na desiatu? Jedine banánovo – medový a s arašidovým maslom! Vymeňte klasiku za trošku sladkej netradičnosti a vyskúšajte si s nami upiecť tento sladký chlebík, po ktorom si ešte dlho budete olizovať prsty. Je voňavý, vláčny a vhodný aj pre tých, ktorí dbajú na životosprávu, keďže je správne nutrične vyvážený.
Budeme potrebovať:
Prvá vrstva:
Druhá vrstva:
Na vrch:
Ako upečieme chlebík?
1. Ako prvé dáme predhriať rúru na 200 stupňov a pomaly si začneme pripravovať prvú vrstvu. Zmiešame najprv suché ingrediencie a potom pridáme ostatné suroviny. Aby bolo cesto „také akurát“, stačí do neho pridať 2 deci vody. Potom ho už len dáme do rúry a pečieme 20 minút.
2. Medzitým, ako sa nám pečie prvá vrstva, si pripravíme druhú. Bielko vyšľaháme, pridáme tvaroh a proteín a opäť miešame.
3. Keď je prvá vrstva upečená, koláč vyberieme z rúry a dáme naň druhú vrstvu. Okrem toho naň poukladáme aj 1 až 2 nakrájané banány a polovičku z nasekaných čokoládok. Pečieme na 180 stupňoch ďalších 20 minút.
4. Po upečení oboch vrstiev chlebík už len „polejeme“ arašidovým maslom, posypeme zvyšnou čokoládou a papáme.