Cuketové rezance s omáčkou z mandľového masla

 

Je tu leto a s ním prichádza každoročný problém, čo s cuketou? Začala sa mi hromadiť v chladničke a tak som sa rozhodla, že si z nej pripravím niečo ľahké. Niečo, čo dobre padne, v tieto horúce, letné dni. Verte mi, z tohto jedla, vám nebude ťažko a  dokonca, ani kuchyňa nebude, ako sauna.

 

Ingrediencie na 2 porcie:

  • 100g ryžových rezancov ale môžete použiť aj soba rezance (podľa chuti)
  • 1 stredne veľkú cuketu
  • 2 mrkvy
  • 100g údeného tempehu (alebo tofu)
  • Omáčka
  • 50g kešu orechov
  • 2 PL NutsUP Mandľového masla
  • 2 PL sójovej omáčky
  • kajenské korenie (podľa chuti)
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1/2 pohára vody
  • 1 lyžica javorový sirup
  • šťava z 1 limetky

 

Ako na tento zázrak?

  1. Uvaríme si rezance podľa návodu.
  2. Medzi tým si nakrájame Cuketu, ideálne cez špiralizér na rezance.
  3. Mrkvu si nakrájajte jednoducho, pomocou škrabky na široké rezance.
  4. Omáčka
  5. Všetky suroviny spojíme a následne rozmixujeme na hladkú omáčku ( ak je potrebné, omáčku dohustíme mandľovým maslom)
  6. Tempeh nakrájame na menšie kocky a opečieme na panvici.
  7. Nakoniec, zeleninové rezance zmiešame s ryžovými, polejeme pripravenou omáčkou, a posypeme opečeným tempehom, a sezamovými semienkami.

Prajeme vám dobrú chuť 🙂

Recept pre Vás pripravila @dankaveget

  • Žiadny NUTSUP v košíku :-(